Share |

Porvoon surullisen kuuluisa sivistysverkko

Torstai 31.5.2018 klo 15.19

Porvoon surullisen kuuluisa sivistysverkko
(julkaistu Uusimaassa 31.5.2018)

Porvoon valtuusto on tehnyt päätöksensä Tolkis Skolanin peruskorjauksesta melkoisesti kohonnein kustannuksin. Sinänsä tässä vaiheessa päätöstä voi perustella, onhan prosessi kestänyt vuosia. Toki jatkuvia kustannuksia tulee parakeista, väistötiloista, joissa lapset ovat viettäneet vuosia. Nämä kustannukset jäävät jatkossa pois.

Sivistysverkkosuunnitelmia sivusta seuranneena olen useaan otteeseen törmännyt termiin oppimisympäristö. Päättäjien ja virkamiestenkin puheita kuunnellessa tulee käsitys, että termillä tarkoitetaan tavoiteltavaa fyysistä tilaa, missä katto on korkealla ja seinän leveällä eli että on paljon erilaisia tiloja saman rakennuksen sisällä. Uusien ja peruskorjattavien rakennusten tilatarvetta perustellaan pedagogiikalla ja uuden opetussuunnitelman vaatimuksilla. Miksi, herää kysymys ja niinpä kaivoin esille peruskoulun uuden opetussuunnitelman ja sen perusteet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sivistysverkko, oppimisympäristö

Varastamme lapsiltamme

Torstai 3.7.2008 klo 9.36 - MS

Uusimaa- lehti on viime päivinä uutisoinut roskaamisesta. Joillain ihmisillä on tapana tunkea omat roskansa muiden roskiksiin, ja etenkin yhteisiin jätteen keräyspisteisiin, jotka eivät ole tarkoitettu yksittäisten talouksien kotiroskiksiksi.

Merkillistä minusta on kaiken kaikkiaan tolkuton ympäristön likaaminen. Joskus toivon, että Atlantilla olevat jätevuoret uivat pinnalle ja rantautuvat New Yorkiin, samoin Itämeren pohjissa uinivat moskakasata ja jätteet saisivat rauhassa uida Pietariin jne. Kaupungit hukkuisivat.

Kamppulankin lähimetsässä on muovikanisteria, pussia, särettyä lasia, pyöränromua,kaikenlaista joka ei koskaan maadu tai maatuu tuhansien vuosien aikana. 

Joku aikoinaan lauloi, että "veljet me hukumme paskaan hukumme paskaan....". Niinpä, eikä ihme. En ole nähnyt elokuvaa Maa jonka meille annoit, mutta sen nimenmukainen teema on Raamatussa: meidän tulee säilyttää elinympäristö seuraaville sukupolville elinkelpoisena.

Sen sijaan me varastamme lapsiltamme heidän tulevaisuutensa pilaamalla elinympäristön.

 

 

 

6 kommenttia . Avainsanat: roskaaminen, ympäristö