Share |

Ay- liike ja nuoret

Sunnuntai 31.10.2021 klo 18.15

Miksi nuoria ei ay- liike kiinnosta? Olisiko siihen syitä, jotka ovat tarkoituksellisia? Tätä aihetta aloin pohtia, kun luin päivittäisiä sanomalehtiä. Muun muassa  Jussi Pullinen ei kolumnissaan (HS 24.10.2021) edes sivua tätä puolta asiasta.

Kouluihin tuli EVAn ja EKn lobbauksella yrittäjyyskasvatus ja lanseerattiin sisäisen yrittäjyyden käsite. Ei näitä määritelty kasvatustieteilijöiden piirissä.
Kouluissa virtuaaliyritykset tarjoavat oppimisympäristöjä, missä ei ole luottamusmiehiä, ei työsuojeluvaltuutettuja, ei yt- neuvottelukuntia. Markkinat, tuottotavoitteet, voittoprosentit jne tulevat tutuiksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: kansalaistaidot, yhteiskunnallinen koulutus, luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu

Terveyttä ylläpitävä työympäristö on jokaisen työntekijän oikeus

Lauantai 12.9.2009 klo 11.43 - Mirja Suhonen

Olen tehnyt tämän kirjoituksen aikoinani Kirjatyöhön, eli työpaikkani Viestintäalan ammattiliiton lehteen. Tuohon aikaan olin Räisänen. Kirjoitusta on "lainattu" useaan paikkaan, mm Klinikka-sivustolle, mikä on osa sosiaali- ja terveysministeriön työhyvinvointifoorumia. Liitän sen nyt tänne sivullenikin.

 

Terveyttä tukeva ja ylläpitävä työympäristö on jokaisen työntekijän oikeus. Tämä oikeus riistetään ihmiseltä, joka joutuu huonon kohtelun tai kiusaamisen kohteeksi, ja sen seurauksena hänen terveytensä vaarantuu. Ongelma on ymmärretty EU- tasolla ja tullut työturvallisuuslain uudistamisen myötä osaksi myös kansallista lainsäädäntöämme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: työoaikkakiusaaminen, terveys, työsuojelu