Share |

Kouluterveydenhoito parasta ennalta ehkäisevää työtä

Tiistai 18.1.2022 - Mirja Suhonen, Jaakko Jalonen, Marko Piirainen

Kouluterveydenhoito parasta ennalta ehkäisevää työtä

Sote- uudistuksessa oppilashuolto siirtyy hyvinvointialueilla hoidettavaksi. Oppilashuolto, eli kouluterveydenhuolto, psykologit, kuraattorit jne, on tarkoitus toteuttaa ennalta ehkäisevänä opiskeluhuoltona. Tämä tarkoittaa, että ongelmiin pitää puuttua ajoissa, olipa kyse fyysisistä, psyykkisistä tai sosiaalisista tekijöistä.

Kouluterveydenhoito on tyypillinen palvelu, minkä pitää pysyä lähipalveluna. Resurssipulaa on ollut useilla alueilla, myös Porvoossa, ja jatkossa onkin huolehdittava koululaisten ja opiskelijoiden terveydenhuollosta aiempaa paremmin. Saumaton yhteistyö koulujen ja hyvinvointialueen toimijoiden välillä on avainasemassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ennalta ehkäisevä, oppilashuolto, terveystarkastukset

Matalan kynnyksen palvelusta kynnys kokonaan pois!

Maanantai 10.1.2022 - Mirja Suhonen, Marko Piirainen, Jaakko Jalonen

Mielenterveyspalveluissa on kovaa kysyntää matalan kynnyksen palveluille, mutta asia on niin tärkeä, ettei siinä saisi olla kynnystä laisinkaan. Mielenterveyden häiriöissä on tärkeää saada apua niin nopeasti kuin mahdollista. On ehkäistävä ongelmien syntymistä.  On oltava mahdollisuus apuun ennen kuin mahdollinen sairaus puhkeaa.

Mielenterveyden hoidossa tulee olla kaikki keinot käytössä; auttavapuhelin, chattipalvelu, digivastaanotto, walk in ja jopa osastohoito. Mitä nopeammin pääsee hoidon piiriin sitä parempi ennuste. Usein hoito auttaa myös työkyvyn säilyttämiseen ja on siten työnantajallekin edullisempaa antaa tunti keskusteluapua viikossa kuin viikon sairasloma.

Me allekirjoittaneet olemme valmiita työskentelemään mielenterveyspalveluiden monipuolistamiseksi ja jopa sen matalankin kynnyksen poistamiseksi.

Osaamista ja kokemusta ehdokkaat

Jaakko Jalonen #235
perhehoitaja

Marko Piirainen #263
johtaja

Mirja Suhonen #268
sopimusasiantuntija, KM

Julkaistu Uusimaan vaalikynässä 10.1.2022.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenterveys. hyvinvointi, aluevaalit, lähipalvelut, matalan kynnyksen palvelut

Terveyttä ylläpitävä työympäristö on jokaisen työntekijän oikeus

Lauantai 12.9.2009 klo 11.43 - Mirja Suhonen

Olen tehnyt tämän kirjoituksen aikoinani Kirjatyöhön, eli työpaikkani Viestintäalan ammattiliiton lehteen. Tuohon aikaan olin Räisänen. Kirjoitusta on "lainattu" useaan paikkaan, mm Klinikka-sivustolle, mikä on osa sosiaali- ja terveysministeriön työhyvinvointifoorumia. Liitän sen nyt tänne sivullenikin.

 

Terveyttä tukeva ja ylläpitävä työympäristö on jokaisen työntekijän oikeus. Tämä oikeus riistetään ihmiseltä, joka joutuu huonon kohtelun tai kiusaamisen kohteeksi, ja sen seurauksena hänen terveytensä vaarantuu. Ongelma on ymmärretty EU- tasolla ja tullut työturvallisuuslain uudistamisen myötä osaksi myös kansallista lainsäädäntöämme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: työoaikkakiusaaminen, terveys, työsuojelu