Share |

Kuntavaalien jälkipuintia

Maanantai 12.7.2021 - Mirja Suhonen @PorvoonMirkku

Porvoon demarien valtuustoryhmä nuorentui aika tavalla kesäkuun kuntavaaleissa. Keski-ikään vaikutti se, että kolme eläkkeellä ollutta valtuutettua ei lähtenyt uusimaan valtakirjaansa. Saattaa hyvinkin että, että heistä olisi tullut valtuutettuja, jos olisivat olleet vielä mukana.Maailmaa_voi_muuttaa_nuoret.jpg

Toinen vaikuttava seikka on varmastikin korona-pandemian mukanaan tuomat vaalityötapojen muutokset. Kutsun näitä kuntavaaleja some- vaaleiksi. Parhaiten demariporukasta menestyivät ne, jotka olivat taitavia somettajia: oli facebookia, IG:tä, Tik-Tokkia ja ties mitä minullekin tuntematonta. 

Nuorten kampanjointi oli muita innostavaa, iloista, toinen toistaan kannustavaa ja rohkaisevaa. Minäkin innostuin tekemään loppuviikkoina omaakin vaalityötä, vaikkei se tarkoitus ollutkaan. Ilo tempaisi mukaansa.

Toki halusin valtuustoon, mutta jäin neljänneksi varavaltuutetuksi. Mutta kokonaisuus on niin hyvä, ettei minua harmita. Minulla on 10 valtuutettua ja 9 varavaltuutettua plus muita luotttamushenkilöitä, joihin voin olla tarvitessa yhteydessä ja viedä asioita sitä kautta eteenpäin. Lisäksi tunnen vaikutttjia muista puolueista.

Kuntalaisena minulla on tietenkin aloiteoikeus, valtuustoryhmän jäsenenä oikeus olla mukana ryhmän kokouksissa, puolueosaston jäsenenä voin ottaa tärkeitä asioita esille yhdistyksessäni ja kunnallisjärjestön edustajistossa, vaikka jättäisin vastuun kantamisen toisille. Sekin aika koittaa: puheenjohtajapestit eivät ole ikuisia.

Jos ja kun aikanaan kirjoitan henkistä testamenttia seuraajilleni, kannustan positiiviseen asenteeseen, rakentavaan yhteistyöhön, jokaisen osallisuuteen, eikä tämä kohdistu vain puheenjohtajan nuijaa kopauttelevaan vaan koko järjestökentään. Jokainen, joka kohdistaa moitteen sanoja toveriinsa, voi miettiä, olisiko itse voinut tehdä enemmän.

Järjestöpöydissä ei le valmiiksi katettuja lounaita. Vain yhdessä saamme aikaan hyviä tuloksia, olemme vahvoja ja pystymme vaikuttamaan. 

1 kommentti . Avainsanat: kuntavaalit, PorvoonMirkku, nuoret ehdokkaat

Äänestämällä voi vaikuttaa

Torstai 10.6.2021 - Mirja Suhonen

Kuntavaalien 2021 varsinainen vaalipäivä on kahden päivän päästä. Kirjoitan tätä juttua perjantaina, ja perinteisesti sunnuntaina menemme äänestämään, ellemme ole äänestäneet ennakkoon.

Itselleni äänestäminen on tärkeää. Niin tärkeää, että äänestän varmuuden vuoksi ennakkoon siltä varalta, että sairastun tai vaikka liukastun kadulla varsinaisena vaalipäivänä, ja en pääse vaalipaikalle. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, Porvoon Demarit, PorvoonMirkku

Koronasta ja porvoolaisuudesta

Torstai 6.5.2021 - Mirja Suhonen

Kesäkuinen sunnuntai on tänä vuonna poikkeuksellisesti vaalipäivä. Yleensä olemme valinneet kuntapäättäjät lokakuussa tai keväällä, kesä on pyhitetty lomailuun, on vähennetty virallisia tekemisiä ja ehkä hoidettu kotia, oltu lasten ja perheen seurassa.

Minäkin olen kuntavaaleissa ehdokkaana. Nykyinen kotikunta on kolmas paikkakunta, missä osallistun kuntapolitiikkaan olemalla ehdokkaana. Politiikka on minun tapani olla osallinen, olla pitämässä huolta luonnosta ja ihmisistä.

juho2.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona-exit, kotipaikka, Peipon koulu, kuntavaalit, ehdokas, PorvoonMirkku