Share |

Kuntavaalien jälkipuintia

Share |

Maanantai 12.7.2021 - Mirja Suhonen @PorvoonMirkku


Porvoon demarien valtuustoryhmä nuorentui aika tavalla kesäkuun kuntavaaleissa. Keski-ikään vaikutti se, että kolme eläkkeellä ollutta valtuutettua ei lähtenyt uusimaan valtakirjaansa. Saattaa hyvinkin että, että heistä olisi tullut valtuutettuja, jos olisivat olleet vielä mukana.Maailmaa_voi_muuttaa_nuoret.jpg

Toinen vaikuttava seikka on varmastikin korona-pandemian mukanaan tuomat vaalityötapojen muutokset. Kutsun näitä kuntavaaleja some- vaaleiksi. Parhaiten demariporukasta menestyivät ne, jotka olivat taitavia somettajia: oli facebookia, IG:tä, Tik-Tokkia ja ties mitä minullekin tuntematonta. 

Nuorten kampanjointi oli muita innostavaa, iloista, toinen toistaan kannustavaa ja rohkaisevaa. Minäkin innostuin tekemään loppuviikkoina omaakin vaalityötä, vaikkei se tarkoitus ollutkaan. Ilo tempaisi mukaansa.

Toki halusin valtuustoon, mutta jäin neljänneksi varavaltuutetuksi. Mutta kokonaisuus on niin hyvä, ettei minua harmita. Minulla on 10 valtuutettua ja 9 varavaltuutettua plus muita luotttamushenkilöitä, joihin voin olla tarvitessa yhteydessä ja viedä asioita sitä kautta eteenpäin. Lisäksi tunnen vaikutttjia muista puolueista.

Kuntalaisena minulla on tietenkin aloiteoikeus, valtuustoryhmän jäsenenä oikeus olla mukana ryhmän kokouksissa, puolueosaston jäsenenä voin ottaa tärkeitä asioita esille yhdistyksessäni ja kunnallisjärjestön edustajistossa, vaikka jättäisin vastuun kantamisen toisille. Sekin aika koittaa: puheenjohtajapestit eivät ole ikuisia.

Jos ja kun aikanaan kirjoitan henkistä testamenttia seuraajilleni, kannustan positiiviseen asenteeseen, rakentavaan yhteistyöhön, jokaisen osallisuuteen, eikä tämä kohdistu vain puheenjohtajan nuijaa kopauttelevaan vaan koko järjestökentään. Jokainen, joka kohdistaa moitteen sanoja toveriinsa, voi miettiä, olisiko itse voinut tehdä enemmän.

Järjestöpöydissä ei le valmiiksi katettuja lounaita. Vain yhdessä saamme aikaan hyviä tuloksia, olemme vahvoja ja pystymme vaikuttamaan. 

Avainsanat: kuntavaalit, PorvoonMirkku, nuoret ehdokkaat


Kommentit

14.7.2021 15:49  Sari Törmä

Hyvä kirjoitus❤️


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini