Share |

Terveydenhoitoa perheen ehdoilla

Share |

Sunnuntai 5.10.2008 klo 11.14 - Mirja Suhonen


 Marja-Leena Oksanen (Uusimaa 22.9.200 tuo hyvin esille kirjoituksessaan näkökulmia terveydenhoidon kehittämiseen. Lisään ajatuksiin vielä käyttäjän näkökulman. Omalta kohdaltani terveydenhoito on toiminut loistavasti Porvoossa, mutta lasteni kanssa asioidessa eri hoitopaikoissa olen joutunut kohtamaan turhia hankaluuksia. On turhauttavaa selittää ensin terveyskeskukseen äkillisen sairaanhoidon tarve, henkilötiedot ja muut asiat, ja muutamaa tuntia myöhemmin sama litania, kun terveyskeskuksesta siirretään HUS:in puolella. Kerran lapseni loukkasi kätensä hiihtorinteessä. Iltäpäivystys passitti kotiin,koska ei ollut iltaröntgeniä (seinän toisella puolella olisi ollut), seuraavana aamuna Gammelbackan terveysasemalle, josta Näsiin röntgeniin ja uudelleen Gammelbackan terveysasemalle röntgenkuvien kanssa. Lähes päivä töistä poissaoloa, palkatonta, ja kipuilevalle lapselle turhaa kärsimystä.

Jotain kuitenkin tässä vuosien saatossa on tapahtunut, kun viimeksi käydessämme tapaturman vuoksi terveyskeskuksessa, sujahdimme sujuvasti röntgeniin ja asiat selvisivät yhdellä käynnillä. Siitä suuret kiitokset toiminna kehittäjille. Edessä todennäköisesti on HUS:in ja kaupungin välisen yhteystyön uudenlleenarviointi. Toivottavasti muistetaan käyttäjän, siis potilaiden näkökulma. Prosesseja muokatessa laitetaan kuvitteellinen Tiina asioimaan eri tilanteissa palvelupisteissä, ja huomioidaan kokonaisuus. Ettei ihmisiä juoksuteta luukulta toiselle, ja että ppotilaan ja potilaan omaisten työstä poissaolokin maksaa. Etenkin yh- äidin pussista moiset moninkertaiset käynnit matkoineen ja töistä poissaoloineen ovat olleet turhan raskaita kustantaa.

Mirja Suhonen
sd, Porvoo


Kommentit

23.9.2011 16.10  Coach Factory Outlet

pedestal these words appear:
"My name is Ozymandias, King of Kings:
Look upon my works, ye Mighty, and despair!"
Nothing beside remains. Round

24.9.2011 10.04  Coach Outlet Online

Venezuelan President Hugo Chavez urged his ally, Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, to release the hikers after the South American leader was lobbied by pals in U.S. "intellectual circles," Reuters reported.

24.9.2011 10.47  Coach Factory Store

The Quartet unveiled its proposals shortly after Mr Abbas formally submitted the request

for a Palestinian state to become a full member of the UN.Addressing the General Assembly

in New York, he urged the Security Council to back a state with pre-1967 borders. "I call

upon the distinguished members of the Security Council to vote in favour of our full

membership," Mr Abbas told the General Assembly, in what was for him an unusually

impassioned speech."I also appeal to the states that have not yet recognised the State of

Palestine to do so,

17.11.2011 4.44  Coach Bags

, kuten nykyisinä sarjamonogamian aikoina niillä on tapana tehdä, vanhemmuus- ja sukulaisuuskuviot voivat muotoutua vielä monimutkaisemmiksi. Näillä lapsen kanssa arkeaan jakavilla ihmisillä, jotka tosiasiallisesti kaikki ovat lapsen sosiaalisia vanhempia, ei kuitenkaan ole juridisesti vahvistettua sidettä lapseen, koska Suomen laki ei tunne sellaista tilannetta, jossa lapsella olisi useampi kuin kaksi vanhempaa. Tämäkö muka lasten .I am a novice, your success is my inspiration.Indeed, it is wonderful


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini