Share |

Porvoon irtisanomiset

Share |

Lauantai 18.12.2010 klo 18.04 - Mirja Suhonen


Irtisanomisten vaihtoehtoina olisi voitu käyttää mm seuraavia tapoja

- pitkäaikaistyöttömien työllistäminen: rahaa kaupungilta kului mm vuonna 2009 1,2 miljoonaa euroa kelan ns. sakkomaksuihin

- ylityökielto: osa irtisanomislistalla olevista työntekijöistä olisi muodostanut työpoolin, josta olisi siirrytty sinne missä kaivataan käsipareja

- konsulttien käyttöä olisi vielä entisestään vähennetty

- koko henkilöstö olisi vastuutettu säästämiseen joka päiväisessä työssä. 3600 työntekijää * 200 työpäivää * 1 euro = 720 000 euroa. Työpäiviä on enemmän, ja euro päivää kohti on pieni säästö.

- hyvällä koulutussuunnittelulla henkilöstöä voitaisiin kouluttaa tuleviin tarpeisiin, ja eläköitymisen kautta hallitusti vähentää väkeä. Mutta ei niin, että kiire lisääntyy, vaan toimintoja kehittämällä.

Olen harmissani ja samalla häpeissäni kaikkien niiden puolesta, jotka eivät lähteneet tukemaan työntekijöitä puolustavia linjauksia.

Nyt muokataan maaperää kunnallisten palvelujen alasajolle ja yksityistämiselle. Siinä on paitsi ideologinen puolensa, myös tämä, minkä tajusin vasta eilen: julkishallinnon työpaikkoihin on valittava paras hakija, yksityisellä sektorilla ei. Yksityistäminen on keskiluokan ja yläluokan tapa pitää luokkajako yllä, uusintaa oma luokkansa. Tulevaisuudessa köyhät ovat köyhiä, sosiaalista nousua ei sallita, työttömien lapsetovat työttömiä itsekin. Luokat eivät ole kuolleet. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini