Share |

Porvoon säästökuuri

Share |

Sunnuntai 9.5.2010 klo 13.32 - Mirja Suhonen


Porvoon talouden säästökuuri jatkuu. Itse asiassa säästäväisyys saisi aina olla hyve kuntataloudessa, kuntalaisten hyvinvointi taas ykkönen. Jaa että millaisella kombinaatiolla?

Äidilläni on tapana "köyhäillä" perusasioissa: valmistaa ja korjata vaatteita, kerätä sieniä ruuan jatkeeksi ja tehdä itse ruoka alusta saakka, joskus naurettavuuksiin saakka venyttää penniä tai nyttemmin senttiä. Säästyneillä rahoilla hän saattaa ostaa timanttikorvikset tai tehdä matkan.

Eräs valtio-omisteinen yhtiä jalkautti säästämisajatuksen johtoportaasta alimpaan suoristusoportaan duunariin. Korkeimman johdon asiana on säästää eniten, alimmalla tasolla säästötavoitteeksi otettiin muutama euro per päivä.

Jos jokainen Porvoon kaupungin palveluksessa oleva säästäisi euron päivässä, olisi se yhteensä 3600 euroa joka päivä. Jos säästöintoa riittäisi vain työpäiville, vaikkapa laskemisen hepottamiseksi 200 päivälle vuodessa, merkitsisi säästö 720 000 euron säästöä vuodessa.

Jos säästettäisiin keskimäärin 3 euroa päivässä, säästö olisi yli kaksi miljoonaa vuodessa.

Säästösummalla korjaisi usean homevaurion tai maksaisi Mannerheiminkadun sillan madaltamisen. Väitän, että palvelutaso ei silti kärsisi.


Kommentit

29.3.2011 12.05  Petri

Niin ja jos ei niitä kvaban koululaisia ajelutettais tilausbussilla puukässän tunneille näseskolaniin ja ne kvabalaiset jotka ovat kauppiksen tiloissa vietäis syömään sinne näse skolaniin, nyt ei viedä kun on kuulemma vaarallista laittaa ne kävelemään sinne, mutta näse skolanin pihalle voivat kyllä kävellä samaa reittiä leikkimään välitunneilla. :)

Kukas näitä päätöksiä tekee?

1.4.2011 20.29  Mirja Suhonen

Heh, eiköhän se sivistystoimi niitä päätöksiä rustaa, johtaja viime kädessä vastaa alaistensa tekemisistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini